Американската телекомуникационна компания  AT&T съобщи, че ще отдели медийното си

...
Американската телекомуникационна компания  AT&T съобщи, че ще отдели медийното си
Коментари Харесай

AT&T слива WarnerMedia с Discovery в нов медиен гигант

Американската телекомуникационна компания  AT&T заяви, че ще отдели медийното си поделение WarnerMedia в нова обща компания с Discovery, която да се конкурира с Netflix и Disney, съобщи Си Ен Би Си.

Акционерите на AT&T ще имат 71% от новата компания и ще получат 0,24 акции от Warner Bros. Discovery за всяка акция на AT&T, която имат. AT&T също по този начин разгласи, че ще изплаща дял от 1,11 $ на акция.

С тази договорка AT&T отстъпи от придобивката си на Time Warner за 85 милиарда $ през 2018 година за сметка на основаването на обособена компания дружно с Discovery. 

Новата компания ще бъде ръководена от сегашния президент и основен изпълнителен шеф на Discovery Дейвид Заслав. Бордът на шефовете ще се състои от 13 души – 7 ще бъдат назначени в началото от AT&T, до момента в който Discovery ще назначи 6, в това число Заслав.

Warner Bros Discovery ще има доста работа, с цел да навакса изоставането си от Netflix в областта на стрийминга, макар че HBO Max на WarnerMedia набъбна по-бързо в Съединените щати през четвъртото тримесечие, завършвайки годината със 74 милиона клиенти.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР